Winstgevend bedrijf: met dit productaanbod kun je consistent winst maken

winstgevend

Met welk productaanbod draai je consistent 10K per maand? Hierover heb ik al eerder een podcast gemaakt. Want er zijn veel mensen die winstgevend willen zijn, een winstgevend bedrijf willen hebben of starten, maar niet goed weten hoe ze daar moeten komen.

Vaak wordt deze vraag gesteld: “Ik heb een product van € 250. Kan ik hiermee doorgroeien naar 10K per maand en winstgevend zijn?”

Ik bedoel het niet onaardig, maar dit is vergelijkbaar met de vraag: “Ik heb benen, kan ik dan een marathon rennen?”

Iemand met benen kan dat uiteindelijk rennen. Maar het draait erom wat je doet met die benen. Wat stop je in je lijf om energie te krijgen? Welke techniek gebruik je? Hoe is je conditie om het vol te houden?

Waar het om draait bij het neerzetten van winstgevende producten waarmee je consistent een hoge omzet en winst behaalt, is dat je dit met elk product kan doen. Zelfs met een product van € 1 kun je groeien naar een hoge omzet en winstgevendheid.

Het gaat dus niet zozeer om je productaanbod, het gaat juist om alles eromheen.

Zo ken ik iemand die alleen high-end werkt en die trajecten van minstens 10K verkoopt. Daarvan verkoopt ze er een paar van per maand en heeft ze termijnbetalingen die doorlopen.

Ik heb ook een klant die maandelijks een challenge doet voor zo’n € 300, daar adverteert ze op en heeft ze een automated webinar op zitten. Daar draait ze ook minstens 10K per maand mee.

En ik heb oud-klant met een product van € 80 en daar draait ze ook meer dan 10K per maand.

You get my point.

Het gaat niet zozeer om de prijs van je product, maar om de hele logica en alles eromheen wat het een winstgevend product maakt.

Luister je liever naar deze informatie? Beluister dan deze podcast.

Moet je voor een winstgevende zaak veel producten hebben?

Een misvatting die veel ondernemers hebben, is dat ze denken dat ze een groot aanbod nodig hebben om veel te kunnen verdienen.

Hierbij hebben ze de overtuiging: als ik 10K of zelfs 100K per maand wil draaien, dan moet ik meer producten aanbieden.

Terwijl dat vaak juist niet slim is om te doen.

Laatst had ik een 1:1 sessie waarbij de ondernemer het plan had gemaakt om naar een miljoen omzet te gaan. En diegene had veel producten gecreëerd.

Maar met een groot productaanbod wordt het vaak juist een rommeltje voor jou aan de achterkant. Het is lastiger om alles in goede banen te leiden en om er een goede strategie achter te zetten.

En voor je potentiële klanten wordt het een rommeltje aan de voorkant. Ze zien op je website veel producten staan, waardoor ze niet weten wat ze moeten kiezen.

Te veel keuze leidt tot keuzestress.

Het is dus veel slimmer om het heel simpel te houden.

Het moment waarop je wel meer producten kunt aanbieden

Nu zijn er ondernemers die al heel ver zijn, die dus al een miljoen draaien en een hoge winstgevendheid hebben. Deze ondernemers zie je wel veel producten aanbieden.

Neem bijvoorbeeld Simone Levie. Ik las dat ze in 2022 van augustus tot september 19 producten heeft gelanceerd.

Zelf ben ik er ook meer mee bezig. Zo lanceer ik soms eenmalige masterclasses. Dat zijn spontane producten waar ik iets mee doe. Of ik bied een aangepaste module vanuit mijn Business Boost Academy (BBA) aan als losse module, omdat ik daar heel vaak de vraag naar heb gehad.

Maar in de basis is mijn aanbod super transparant. Nu ik onderweg ben naar een miljoen omzet, geef ik mezelf toestemming om te spelen met mijn aanbod.

Het allerbelangrijkste is dat je plezier en voldoening uit je bedrijf haalt, nog meer dan al je winstgevende plannen.

Zeker als je op het punt bent gekomen dat je van je bedrijf prima kunt rondkomen. Niet in de eerste fase van een winstgevend bedrijf starten.

Ik weet dat het maken van losse masterclasses en modules mij tijd kost die ik niet in mijn Business Boost Acadamy Do It Yourself kan steken.

Dus qua omzet betaal ik daar waarschijnlijk wel de prijs voor, maar omdat ik het leuk vind, is dat geen probleem.

Winstgevend is mijn bedrijf toch wel.

Ik zoek altijd naar de sweet spot van maximale omzet en winst realiseren plus maximaal plezier en voldoening eruit halen.

Soms betaal ik daarvoor een prijs op gebied van omzet, maar haal ik daar wel winst uit op het gebied van plezier. De winstgevendheid betekenis is voor mij dus niet alleen omzet en winst, maar ook met plezier en voldoening je business draaien.

Als je nu het doel hebt om naar de 10K per maand te gaan, is mijn advies om te focussen en je aanbod niet te groot te maken.

Bied maximaal 3 tot 4 producten aan.

Met welk productaanbod ik naar consistent 10K per maand ging

Zelf heb ik consistent 10K per maand gedraaid met maar een aantal producten.

Ik had een salesfunnel-training. Dat was mijn kennismakingsproduct. Mensen kwamen in aanraking met dit product vanuit mijn gratis e-book. Ze kwamen dan op de bedankpagina en daar kochten ze deze training.

Vanuit deze funnel of de funnel die gekoppeld was aan de salesfunnel training kwamen ze in aanraking met de BBA.

Met deze producten draai ik al sinds 2019. Hier komt het grootste gedeelte van mijn omzet vandaan. Het zijn super schaalbare producten.  

En ik speel weleens met de prijs van de BBA. Zo gooi ik bij elke lancering de prijs iets omhoog. Maar soms bied ik de BBA ook aan in een afgeslankte versie met iets minder modules, waarbij ik de prijs was omlaag gooi. Hiermee optimaliseer ik het aanbod en ik kijk voor mezelf waar ik het meest blij van word.

Tussendoor heb ik nog een breder aanbod gehad met een Transformersprogramma voor ondernemers die nog een stap verder wilde. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ik daar niet blij van werd, dus heb ik mijn productaanbod weer gewijzigd en de BBA als kernproduct gehouden.

In de basis blijft mijn aanbod hetzelfde, waardoor ik alles eromheen kan optimaliseren. Dit is vaak de beste manier voor winstgevende bedrijven om met hun aanbod om te gaan.

Bij iedereen kan dit anders zijn. Zo ken ik een fotograaf die fotografiecursussen verkocht. Ze had een product van € 200 en ze heeft daar een automated webinar opgezet en van daaruit draait ze ook consistent 10K omzet per maand.

Kijk dus vooral naar alles rondom je productaanbod.

Los je heel duidelijk een probleem op?

Is er vraag naar je product?

Heb je een specifieke doelgroep?

Wat is je strategie voor je aanbod? Hoe verkoop je jouw producten consistent?

Zijn je klanten blij met je aanbod en stromen ze vanuit hun eerste aankoop door naar een ander product?

Je winstgevendheid berekenen is niet alleen een op- en aftelsom van je omzet en je kosten, maar ook of het sustainable is voor de toekomst.

Dus of je klanten blijft aantrekken en deze klanten nog een keer klant maakt door weer een ander product aan te bieden.

Tegenwoordig bied ik een Do It Yourself versie van de Business Boost Academy aan.

En het is niet zo dat ik meteen veel klanten heb als ik deze versie aanbied op mijn website. Ik heb daarvoor een strategie. Ik kijk daarvoor naar:

Het begint met een goede strategie voor je product

Dit is in een notendop hoe je een winstgevend product en bedrijf krijgt waarmee je een consistente omzet en winst behaald.

Denk je nu: Tineke, ik wil mij aanmelden voor de Do It Yourself BBA en daarmee in 3 maanden alles leren over het bouwen van een winstgevend (online) bedrijf, waarbij je ook leert om alle kennis consistent toe te passen?

Deel blog:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Tip

Dit vind je misschien ook leuk: