Over Business en Marketing Coach Tineke Zwart

In maart 2017 gebeurde er iets waardoor mijn leven in één klap op zijn kop stond…

en waardoor ik er 1,5 jaar later achter kwam wat mijn missie is.

NAMELIJK:

Dienstverlenende ondernemers helpen met het creëren van een consistente stroom aan klanten en omzet via online kanalen zodat zij op een slimme manier impact kunnen maken en een vrijer leven kunnen leiden.

Het besluit wat mijn leven
veranderde.

Na een rumoerige tijd waarin veel dierbaren waren overleden besloot ik in maart 2017 om na 7 jaar een punt te zetten achter mijn relatie. Ik woonde op dat moment met mijn vriend in Kaapstad en we runden samen een internationaal online marketing bedrijf met een miljoenenomzet.

Voor de buitenwereld hadden we het perfecte leven. We hadden een succesvol bedrijf, woonden in een villa aan het strand, maar voor mij klopte het niet. Het voelde alsof ik de droom van iemand anders leefde.

Ik ben opgegroeid in een nuchter Fries gezin waarin ik ben opgevoed met quotes als ‘Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ en ‘Geld maakt niet gelukkig’. De omschakeling van een 9 tot 5 baan met een vast maandsalaris naar het ondernemersleven met een miljoenenomzet was voor mij te groot. Het klinkt gaaf en dat is het deels ook, maar veel omzet is ook veel klanten, verantwoordelijkheid en gedoe. Ik kon het mentaal gewoon niet bijbenen.

Dat betekende niet dat ik geen grote dromen had en een diepe drive. Die had ik juist wel. Al van jongs af aan zelfs. Als klein en onzeker meisje deed ik al continu dingen die ik stiekem eng vond, maar toch graag wilde.

Ik kwam er namelijk al op jonge leeftijd achter dat alles mogelijk is. Zolang je er maar in gelooft, actie neemt en je niet laat leiden door angst maar door wat je hart je ingeeft.

Op mijn 28ste bevond ik me dus alleen in een situatie waarin ik mezelf was verloren.

Tijd om opnieuw te beginnen want:

Your purpose in life is to find your purpose and give your whole heart and soul to it.

Tineke Zwart I Online Business coach

Een nieuwe start.

Ondanks een enorme angst nam ik de stap en gaf ik in één klap mijn relatie, woonplaats en bedrijf op. Ik was er klaar mee en besloot om mijn leven volledig opnieuw in te richten. Dit keer on my terms.

Eenmaal terug gekomen in Nederland werd ik al snel benaderd door bedrijven in binnen- en buitenland of ik ze kon helpen met hun online marketing strategie.

Voor ik het wist had ik 6 klanten en en zat ik in juni 2017 bij de Kamer van Koophandel om mijn eigen bedrijf te registreren. Ik houd ervan om dingen simpel te houden, dus op de fiets er naartoe bedacht ik nog even snel de naam Simply.

Met Simply heb ik 2 jaar lang bedrijven op zowel strategisch als operationeel gebied geholpen met hun online marketing strategie. Veel van mijn klanten waren internationaal en op een gegeven moment was ik zo lang in het buitenland dat ik 10 maanden lang geen appartement heb gehad en heen en weer reisde tussen Amerika, Azië en Europa.

Het was een geweldige maar ook chaotische tijd en het voelde alsof het nodig was om te ontdekken wie ik nou écht was en wat ik wilde.

Het antwoord op de vraag: ‘Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ík?’ kwam in augustus 2018.

De reden dat ik in online marketing ben beland is niet zozeer omdat ik zo’n liefde heb voor technologie. Ik vind technologie fascinerend, maar mijn passie is het begrijpen van menselijk gedrag.

Waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen? In hoeverre worden we gedreven door ons brein en onze emoties en wat betekent dat voor de manier waarop we een dienst of product zouden moeten verkopen? Hoe kunnen we dat doen op een manier die fijn is voor zowel de ondernemer als de klant?

En nog belangrijker; hoe kunnen we technologie inzetten om dit op een slimme manier te doen? De tijd dat we hard moeten werken voor ons geld is naar mijn mening namelijk voorbij.

Het is tijd dat we slim gaan werken terwijl we daardoor tijd overhouden om nóg meer waarde te kunnen leveren middels onze producten en ook om meer van het leven te genieten.

Na een inner journey van bijna 2 jaar had ik ineens mijn antwoord. Het was alsof mijn hele leven als een puzzelstuk in elkaar viel.

Ik had een opleiding om mensen te begeleiden, wist als geen ander hoe je ervoor zorgt dat je via online kanalen een magneet wordt voor je ideale klant en ik geloofde met heel mijn hart dat zelfstandig ondernemers wereldverbeteraars zijn en dat ik hen wilde helpen.

Ook had ik jaren geleden een belofte gemaakt aan het VSB fonds toen ik van hen een studiebeurs kreeg om een master ‘Managing People, Knowledge & Change’ in Zweden te doen.

Ik had hen beloofd om ooit weer terug te komen en mijn kennis in te zetten om de Nederlandse economie te helpen.

Opeens wist ik het.

Ik ben Online Marketing & Business Coach en ik help kennisondernemers – zoals coaches en online marketeers – om een consistente stroom aan klanten en omzet te genereren via online kanalen zodat zij hun ideale klant kunnen helpen en daar zelf niet hard, maar slechts slim voor hoeven te werken. Zodat we samen de wereld een beetje mooier kunnen maken.

Zo, wat een zware kost hè?

Tijd voor iets luchtigers.

Mensen die mij goed kennen weten namelijk dat ik alles vol overgave doe, maar dat ik het leven en alles wat erbij hoort vooral niet te serieus neem. Het is al zwaar genoeg af en toe, dus laten we proberen om het een beetje luchtig te houden allemaal en lol te hebben.

Voor mij gaat plezier daarom ook boven alles. Ik geloof ook dat je als ondernemer pas écht succesvol kunt worden als je plezier maakt en om jezelf kunt lachen.

Want laten we gewoon eerlijk zijn; ondernemen is eigenlijk niks anders dan een spel van continu vallen en weer opstaan. Je kunt het dus maar beter lachend doen. Anders houd je het ook gewoon niet vol.

Marketing coach Tineke Zwart

Hierbij nog een paar weetjes over mij als je me echt goed zou kennen:

Waar woon je en heb je kinderen?
Onze dochter is net geboren.

Ik woon samen met mijn vriend Tristan in Almere. Onze dochter Leya is geboren in augustus 2023. Daarnaast hebben we nog een hele leuke kat; Zoë 😉

Noem een slechte eigenschap :-):
Ik vergeet werkelijk alles!

Ik vergeet nooit om te doen wat ik beloofd heb, maar laat overal opladers en andere materialistische dingen liggen. Het feit dat Apple zulke slechte cijfers draait ligt dus ook niet aan mij want ik sta bijna maandelijks in de winkel om weer een nieuwe oplader te halen voor mijn telefoon of laptop.

Ik grap daarom ook wel eens dat ik straks waarschijnlijk zo’n moeder word die wordt omgeroepen in de supermarkt en speelcentra omdat haar kind naar haar op zoek is, maar dat ik dan al naar huis ben.

Deel iets kenmerkends over jezelf:
Ik ben een persoon van contrasten.

Vroeger dacht ik altijd dat je maar één ding kon zijn, maar inmiddels heb ik het allemaal leren omarmen.

Enerzijds ben ik daardoor die nuchtere Fries die niet van onduidelijke, zweverige taal houdt en anderzijds ben ik die spiri-wiri die aan energy healing doet.

De ene dag loop ik door de stad met m’n plastic tas van de Albert Heijn en de andere dag met m’n Céline designer tas. Op beide momenten ben ik net zo gelukkig.

Enerzijds beuk ik me elke dag weer door de uitdagingen heen die het ondernemerschap met zich mee brengt en anderzijds huil ik tranen met tuiten als één van mijn vriendinnen me verteld dat ze zwanger is.

Ben je een ochtend- of avondmens?
Ik ga het liefst om 21.00 uur naar bed

Ik ben blij dat ik inmiddels 34 ben en het geaccepteerd wordt dat ik het liefst om 21:00 uur al in bed lig. Ik heb niet per se veel slaap nodig, maar ben absoluut geen avondmens.

En nu is het jouw beurt.

Ik ben oprecht heel benieuwd. Wie ben jij? Waar droom je van als zelfstandig ondernemer? Waar loop je tegen aan om je dromen te verwezenlijken? Wat houdt je nog tegen?

Mijn eigen coach zegt altijd: “You’re not stuck. You’re stubborn.” Als er op dit moment ook maar iets is waar je in vast loopt en je hebt het idee dat ik je kan helpen, vul het formulier hieronder in.

Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen. Misschien heb je ergens het gevoel dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen.

Mijn missie is om elke ondernemer verder te helpen als ze met mij in contact komen. Soms is dat door een samenwerking aan te gaan, maar ik verwijs je net zo lief door naar een andere business coach als ik voel dat je met hem/haar een betere klik zou hebben. Ik geloof namelijk niet in concurrentie. Ik geloof in iemand helpen door hem/haar met de juiste persoon te matchen.

Laat het me weten door onderstaand contact formulier in te vullen.