Meer omzet: zo draai je 55k omzet per maand

Meer omzet

De meeste ondernemers die binnen mijn doelgroep vallen, dromen van (minimaal) 10k omzet per maand of 100k omzet per jaar.

Niet omdat ze zo berust zijn op geld en alleen daarom willen ondernemen. Ze hebben het alleen vaak uitdagend genoeg gehad in hun leven en ze gunnen zichzelf een beter leven. Een leven waarin ze zelf goed verdienen, terwijl ze een positieve impact maken op anderen.

Ze zijn dus op zoek naar een win-winsituatie.

Die droom is prachtig, maar de harde realiteit is helaas dat de meeste ondernemers die 10k per maand of 100k per jaar nooit halen. Circa 50% van de ondernemers is binnen 5 jaar weer gestopt en 30% zit na 5 jaar nog steeds onder het minimumloon qua inkomen.

Slechts 20% verdient het minimumloon of een bedrag daarboven.

Daarmee wil ik je niet uit je droom helpen. Ik weet dat die cijfers confronterend zijn, maar het is absoluut mogelijk om goed te verdienen middels je bedrijf.

De meeste ondernemers nemen zichzelf en hun bedrijf alleen niet serieus genoeg. Ze denken er veel te makkelijk over.

Sommige online ondernemers hebben de illusie dat ze zich alleen maar hoeven aan te melden bij de Kamer van Koophandel voor € 50, een laptop en internet moeten aanschaffen en een website moeten maken.

De website gaat live en poef…de verkopen stromen binnen.

En heel eerlijk… Ik begrijp dat. Ik zat namelijk een paar jaar geleden ook klaar achter m’n inbox – te wachten op bestellingen – toen ik m’n website lanceerde.

Of online ondernemers denken dat ze af en toe alleen even zichtbaar moeten zijn op social media en dat die klanten dan wel komen.

Zo werkt het alleen niet. Helaas.

Ondernemen is echt een vak wat je mag leren. Het is een simpel vak om te begrijpen, maar dat betekent niet dat het makkelijk is om (consistent) uit te voeren.

In deze blog deel ik daarom zowel praktische als mentale tips hoe je niet alleen consistent 10k per maand omzet draait, maar zelfs nog veel meer omzet dan dat. Namelijk 55k omzet per maand.

Dat is mijn gemiddelde maandomzet op dit moment.

PS: Luister ook mijn podcast over consistent 55k omzet per maand genereren.

Neem jezelf en je bedrijf serieus

Ik schreef het hierboven al even, maar neem jezelf en je bedrijf serieus. Dit is zó ongelofelijk belangrijk en hier gaat het nog veel te vaak mis.

Als jij jezelf en je bedrijf niet serieus genoeg neemt, hoe kunnen potentiële klanten dat dan wel doen?

Hoe kan je dan meer omzet genereren?

De meeste ondernemers hebben nog veel te veel belemmerende verhalen in hun hoofd. Verhalen als:

Je moet eerst gaan inzien dat jij iets unieks te bieden hebt en dat ook JIJ een echte ondernemer kunt worden.

Niemand is geboren als ondernemer. Ik ook niet. Niemand in mijn hele familie is ondernemer.

Ik ben geboren in het meest nuchtere gezin in Joure (Friesland). Mijn vader is al z’n hele leven meubelmaker, m’n moeder huismoeder, m’n oom vrachtwagenchauffeur, m’n andere oom hovenier, m’n tante werkt als bezorger bij PostNL, enz.

Allemaal supermooie banen, maar ook hele normale banen. Ik werd mijn hele leven voorbereid op een baan in loondienst.

Toch heb ik mezelf kunnen transformeren tot een ondernemer, dus begin alsjeblieft vandaag met elke dag tegen jezelf zeggen:

“Ik BEN een ondernemer. Ik ben niet minder een ondernemer dan iemand als Elon Musk.”

Of als je dat lastig vindt, kun je ervan maken: “Ik word elke dag een beetje meer ondernemer.”

En als je weer eens tegen jezelf dingen zegt als: “Waarom ik?”, maak er dan van: “Waarom ik NIET?”

Jij bent net zo bijzonder en waardevol als elk ander mens. Je bent jezelf alleen ergens gaandeweg gaan vertellen dat je dat niet bent.

Dus neem vanaf nu jezelf en je bedrijf serieus. Zie het niet als een leuk spelletje wat je even een tijdje probeert te spelen. Nee, jij gaat hier een megasucces van maken.

Want als ik het kan, waarom zou jij het dan niet kunnen?

Dus niet denken: waarom ik?, maar: waarom ik NIET?

Lees ook: Mindset en ondernemen: waarom je mindset zo belangrijk is voor succes.

Stap in de identiteit van de 55k omzet per maand ondernemer

Je hebt iets cruciaals te doen als jij jezelf afvraagt hoe kan ik meer omzet genereren?

Wat helpt om snel naar de 55k omzet per maand te groeien, is door je te gaan gedragen als die ondernemer.

Eén van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd als ondernemer is: eerst ZIJN, dan HEBBEN.

Eerst heb jij iemand te ZIJN, voordat je bijvoorbeeld een bepaalde omzet kunt HEBBEN.

Dus bij elke situatie waarin je zit, stel jezelf eens de vraag: hoe zou de versie van mij die al 55k omzet per maand draait hierop reageren? Wat zou hij of zij doen?

Ik zal het even wat concreter voor je maken. Bij mij resulteerde dit bijvoorbeeld in dingen als:

1. Ik investeerde bijna € 10.000 in een businesscoach die al was waar ik wilde staan.

2. Al heel snel nam ik een VA aan. Niet omdat ik er toen echt al één nodig had, maar omdat ik dacht: mijn bedrijf gaat supersnel heel succesvol worden, dus ik heb sowieso een VA nodig. Ik neem haar nu maar alvast aan. Dan kan ze meegroeien.

3. Ik stopte met perfectionistisch zijn. Elke dag vertelde ik mezelf: 80% voor mij is 140% voor een ander. Ik ben bij lange na niet perfect, maar wat voor mij niet perfect is, is voor een ander wel perfect of in ieder geval meer dan goed genoeg.

4. Mijn focus lag meer op sales en marketing dan op het mooi maken van mijn feed of het maken van een mooi logo. Ik was elke dag gefocust op de vragen:

Hoe kan ik extra bereik creëren?

Hoe kan ik meer leads aantrekken?

En hoe kan ik sneller klanten maken van mijn leads?

5. Ik zorgde ervoor dat ik ging praten met alles wat ademt en beweegt (zoals mijn oud-businesscoach dat altijd mooi zegt). Want ik wist: het draait tegenwoordig meer om WIE je kent dan WAT je doet. Ik ging naar events, verbond via DM met mensen, enz.

6. Ik omarmde kritiek. De meeste ondernemers zeggen alleen maar ja tegen de leuke kanten van succes. Het geld, de fans, de complimenten, de tevreden klanten, enz.

In het Universum komt alles alleen in een pakketje van 2 tegenstrijdigheden.

Dag en nacht. Eb en vloed. Licht en donker. Mannelijk en vrouwelijk.

Zo komt succes met fans en ook met haters. Het komt met complimenten én met kritiek. Daar heb je oké mee te zijn.

Je kunt nooit iedereen het naar de zin maken. Ik zeg daarom elke dag tegen mezelf: “Ik zeg volmondig JA tegen álles wat erbij komt kijken om mijn verlangens te realiseren.”

7. Ik creëerde een aanbod wat deels schaalbaar is. Als je 55k omzet per maand wilt draaien, heb je een aanbod nodig waar dat mee kan.

Je kunt dan high-end werken en 12 trajecten van 50k verkopen per jaar, maar high-end is niet helemaal mijn manier. Er is niks mis mee, maar ik haal daar niet mijn voldoening uit.

Ik hou, net zoals mijn klanten vaak, van een mix van onlineproducten en 1-op-1 coaching.

Mijn winnende stap was het creëren van een abonnement voor € 97 per maand. Daar startte ik in 2021 mee en elke maand zaten daar tussen de 200 en 300 mensen in. Dat alleen al zorgde voor 20k tot 30k per maand. Zo kreeg ik dus meer omzet online.

Denk dus ook eens na over: wat voor product kun jij maken wat schaalbaar is? Waar kun jij jouw doelgroep heel goed mee helpen zonder dat het jou veel tijd kost?

8. Focus op jezelf en niet op anderen. De meeste ondernemers zijn zoveel tijd en energie kwijt met focussen op anderen. Ze kijken hoe anderen het doen. Ze zijn bang dat ze life-changing informatie missen als ze de stories van een bepaalde ondernemer niet volgen.

Ik ben veel meer gaan geloven in ignorance is bliss. Ik volg bijna niemand. Op Instagram kom ik vooral om zelf content te delen. Ik ontvang maar 1 nieuwsbrief. Ik beluister maximaal 1 podcast per 2 weken. Mijn focus ligt niet op consumeren, maar op produceren.

Ga het gewoon doen en blijf optimaliseren

Dan het laatste stuk van deze blog. Uiteindelijk geldt vooral: ga het gewoon DOEN. Kom in beweging. Elke dag weer. Of het nu is omdat je meer omzet met je webshop wilt, of meer omzet met je groepsprogramma’s.

Verbeter elke dag jezelf, je aanbod, je zichtbaarheid, je marketingsysteem, enz.

Blijf niet hangen in nadenken. Twijfelen. Wachten. Kom in beweging.

You got this.

Leer in 3 maanden álles over het bouwen van een succesvol (online) bedrijf om meer omzet te genereren

Denk je: ja, ik wil in beweging komen en meer omzet genereren, maar lukt het je nog niet om deze tips toe te passen?

Laat je hierbij helpen! De Business Boost Academy (BBA) heb ik speciaal ontwikkeld om je niet alleen alles te leren over het bouwen van een goedlopend bedrijf, maar ik help je ook met het consistent toepassen van alle kennis.

Zodat je:

Meer omzet met je webshop maakt.

Meer omzet uit bestaande klanten haalt.

Of meer omzet met je diensten maakt.

Maak nu eindelijk de vertaalslag van aanrommelen naar meer omzet, vrijheid en impact.

Deel blog:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Tip

Dit vind je misschien ook leuk: