Law of Attraction coaching: hoe werkt het?

Law of Attraction

De Law of Attraction (LOA) wordt steeds bekender. Waar er in de ondernemerswereld voorheen vooral aandacht werd besteed aan strategie, wordt er nu ook steeds meer aandacht geschonken aan werken met de Wet van Aantrekkingskracht, zoals het in het Nederlands wordt genoemd.

Ik vind dit persoonlijk een mooie ontwikkeling. Ik geloof zelf namelijk ook heel erg in de Law of Attraction en werk er al jaren mee. Law of Attraction en coaching horen wat mij betreft dan ook bij elkaar.

Mede dankzij de Wet van de Aantrekkingskracht heb ik mijn droomman, droomhuis en droombedrijf weten te manifesteren. In deze blog omschrijf ik de Law of Attraction betekenis, hoe het werkt en de 8 stappen die je moet zetten om aan te trekken wat je wil.

Wat is de Law of Attraction?

Oké, laten we beginnen bij het begin, want vaak word ik om een Law of Attraction uitleg gevraagd. Wat is LOA precies? De Law of Attraction houdt in dat je door middel van je gedachten en je gevoelens alles aantrekt wat je wil.

Het gaat uit van het idee: waar je op focust, groeit.

Focus je je dus vooral op wat je NIET wil? Dan trek je juist meer aan van dat wat je niet wil. Law of Attraction ervaringen kunnen dus op die manier ook negatief zijn.

De reden hiervoor is omdat gelijken elkaar aantrekken. Dit heeft te maken met het feit dat alles in het Universum uit energie bestaat en dat die energie een magnetische werking heeft.

Alles vibreert op een bepaalde frequentie

Ook jij en ik bestaan volledig uit energie. Als je overal heel diep op inzoomt met een mega microscoop, dan zie je uiteindelijk alleen maar hele kleine bewegende deeltjes energie.

Die energie vibreert op een bepaalde frequentie. Dat betekent dat alles een bepaalde trilling heeft. Mensen, maar bijvoorbeeld ook dingen als geld en de meubels in je huis hebben een bepaalde trilling.

Die trilling kan hoog of laag zijn.

Zo heb je bijvoorbeeld een hoge trilling als je heel blij en dankbaar bent en juist een lage trilling als je boos en verdrietig bent. Op het moment dat je in die hoge trilling zit, trek je mensen en situaties aan die aansluiten bij die hoge trilling. Anders matcht het niet en kan het niet aan elkaar blijven plakken als het ware. Dan stoot het elkaar af in plaats van dat het elkaar aantrekt.

Je kunt het vergelijken met een radiostation. Je kunt alleen naar Sky Radio luisteren als je je radio afstemt op 101 FM. Anders kun je het niet horen en luister je bijvoorbeeld naar Radio 538.

Zo mag jij jezelf energetisch afstemmen op datgene wat je wil aantrekken.

Hoe werkt de Law of Attraction?

Sommige mensen denken dat je de Law of Attraction bewust moet gebruiken, maar deze wet is altijd aan het werk. Je kunt het niet uitzetten. Je gedachten en gevoelens zijn namelijk altijd aanwezig en daarmee ben je dus non-stop aan het manifesteren.

De kunst is om te leren hoe je manifesteert wat je wél wil in plaats van wat je niet wil.

Dit is voor veel mensen best lastig, omdat mensen van nature vaak meer gefocust zijn op het negatieve dan op het positieve. Ons brein heeft de functie om ons in leven te houden en dat heeft het de afgelopen duizenden jaren vooral gedaan door gevaar te vermijden. Je brein is daarom met name gefocust op gevaar en hoe je dat kunt vermijden.

Je brein gaat voor zekerheid

Je brein heeft het liefst dat jij gewoon blijft doen wat je deed en dat je in situaties blijft die je kent. Dat geeft zekerheid. Zekerheid betekent veiligheid en dat betekent dat je een grotere kans hebt om te overleven.

Daarom is het voor zoveel ondernemers ook zo eng om nieuwe dingen te doen. Bijvoorbeeld om hun baan in loondienst op te zeggen. Om voor het eerst zichtbaar te zijn. Om te delen wat ze écht vinden. Om hun eigen verhaal te vertellen. Om voor het eerst een podcast op te nemen.

Vaak saboteren we onszelf daarin, omdat we het doodeng vinden.

Grote kans dat als je jouw gedachten analyseert, dat veel van jouw gedachten gaan over dingen die je eng vindt of waar je van baalt.

Gemiddeld heb je zo’n 120.000 (ja echt!) gedachten per dag en circa 90.000 daarvan zijn niet helpend en vaak zelfs negatief.

Om dus meer aan te trekken van wat je wil, mag je vooral een shift maken in je gedachten en daarmee ook je gevoel. Een andere blog hierover die interessant voor je is, is ‘Mindset en ondernemen: waarom je mindset zo belangrijk is voor succes’.

De 8 stappen van de Law of Attraction

Ik hou zelf altijd heel erg van concrete overzichten. Daarom deel ik hieronder de 8 stappen van de Law of Attraction met je.

Stap 1: Bedenk heel specifiek wat je wil

Zie het als een bestelling die je plaatst bij een webshop. Dan moet je bijvoorbeeld laten weten welke maat en kleur schoenen je wil.
Maak je dromen net zo specifiek, zodat het Universum weet wat het mag ‘opsturen’.
Daag jezelf ook uit op wat je wil. Is dat écht wat je wil, of denk je alleen maar dat je dat wil?

Vaak is datgene wat we denken te willen niet wat we écht willen.

Stel jezelf dus ook de vragen: Waarom wil ik wat ik wil? Waarom is het zo belangrijk voor me? Wat betekent het voor me?

Op die manier raak je emotioneel verbonden met datgene wat je wil, dat motiveert je om door te blijven gaan en niet op te geven als er een tegenslag is.

Je kunt je dromen heel duidelijk opschrijven en je kunt er vervolgens eventueel ook een visionboard van maken.

Law of Attraction en geld worden vaak in één zin genoemd. Je kunt naast geld ook meer zaken aantrekken, zoals een bepaalde vakantie en auto of een partner.

Stap 2: Visualiseer wat je wil

Neem elke dag meerdere keren de tijd om je droom te visualiseren en te doen alsof je droom al gerealiseerd is.

Roep het gevoel op wat je denkt te hebben als je droom gerealiseerd is.

Wat dit betreft, geldt:

Eerst ZIJN en VOELEN, dan HEBBEN.

Wil jij dus bijvoorbeeld €10.000 winst per maand draaien en denk je dat je je dan vrij, gelukkig, dankbaar, zelfverzekerd en blij gaat voelen? Roep die gevoelens dan op en doe alsof het al zo is.

In dit geval geldt eigenlijk: fake it till you attract it.

Stap 3: Verwacht dat het komt

Verwacht dat je droom vroeg of laat hoe dan ook gaat uitkomen.

Voel dat het naar je onderweg is.

Zeg niet ‘Ik hoop dat…’ of ‘Ik wil graag…’, maar zeg ‘Ik ga…’

Heb vertrouwen in jezelf en het Universum.

Stap 4: Laat los en onthecht jezelf van het eindresultaat

Vertrouw erop dat je droom uit gaat komen en maak jezelf niet gek met de vraag: ja, maar HOE dan?

De ‘hoe’ wordt uiteindelijk vanzelf duidelijk.

Weet de WAT en de WAAROM. De HOE toont zich gaandeweg aan je.

Wees tot die tijd oké met je huidige situatie en alle dingen die op je pad komen. Kies ervoor om te vertrouwen dat alles op je pad komt met een reden en dat het allemaal bedoeld is om je uiteindelijk naar je droom te helpen.

Je krijgt niet altijd direct wat je wil. Vaak krijg je eerst wat je nodig hebt om uiteindelijk te krijgen wat je wil.

Stap 5: Verhoog je energetische frequentie

Hierdoor krijg je een grotere aantrekkingskracht.

Dit doe je door dankbaar te zijn voor alles wat er al is in je leven. Wees hierbij bijvoorbeeld juist dankbaar voor je huidige woning als je op zoek bent naar een nieuwe woning. Maar ook door het opruimen van je emotionele blokkades, gezonde voeding te eten en voldoende te bewegen. Emoties, voeding en beweging zorgen namelijk ook allemaal voor een bepaalde frequentie.

Ook kun je bijvoorbeeld naar liedjes luisteren die je blij maken.

Hierbij geldt ook weer: Eerst ZIJN en VOELEN, dan HEBBEN.

Ik boek elke maand een zogenaamde biotensor sessie. Een biotensor is een energetisch meetinstrument die bepaalde blokkades bij je weghaalt. Het kan je bijvoorbeeld helpen om je minder onzeker te voelen. Op deze manier verhoog ik mijn frequentie. Dit kun je echter ook doen door dingen als hypnose, energy healing, RTT en EMDR.

Druk je negatieve gevoelens en gedachten niet weg

Probeer in ieder geval je negatieve gedachten en gevoelens niet weg te drukken uit angst dat je dan negatieve dingen manifesteert in je leven.

Wegdrukken werkt namelijk niet. Je kunt iets misschien wegdrukken uit je hoofd, maar nooit uit je lichaam. Je lichaam slaat namelijk alles op en je lichaam is je belangrijkste manifestatietool.

Om negatieve gevoelens te transmuteren naar positieve gevoelens, mag je ze juist zien en voelen. Gevoelens willen aandacht krijgen. Als je dat niet doet, zorgen ze uiteindelijk vaak voor problemen. Je krijgt bijvoorbeeld lichamelijke klachten of je trekt alleen maar dingen aan in je leven die je niet wil.

Ik neem daarom ook regelmatig de tijd om te praten over dingen die ik moeilijk vind. Ik gun mezelf regelmatig een huilbui om mijn verdriet er te laten zijn en onlangs ben ik ook begonnen om mijn boosheid meer de ruimte te geven.

Die emoties zitten allemaal in ons en hebben een impact op onze manifestaties, maar we drukken ze heel vaak weg. Daardoor hebben ze een negatieve impact op ons manifestatieproces.

Stap 6: Onderneem actie

Zonder actie geen resultaat.

In het Universum heb je niet alleen te maken met onzichtbare elementen, zoals energie, maar ook met zichtbare elementen. Je mag werken met beide.

Stel jezelf daarom de vraag: wat heb ik te DOEN en wie heb ik te ZIJN om mijn droom te realiseren? En wat heb ik nodig om die persoon te kunnen zijn?

Als je bijvoorbeeld rond wil kunnen komen van je bedrijf, moet je iemand zijn die vol vertrouwen haar producten durft te verkopen.

Zo wil ik iemand zijn die veel mensen helpt en veel geld verdient zonder daarvoor keihard te moeten werken. Daarvoor moet ik iemand zijn die veel dingen in haar bedrijf automatiseert en uitbesteedt, maar ook iemand die goed haar grenzen aangeeft richting de mensen om haar heen.

Stap 7: Zie en grijp kansen

Zodra je weet wat je écht wil, komen er altijd kansen op je pad.

Het is alleen aan jou om die kansen te zien én te grijpen.

De kansen zien er vaak anders uit dan je van tevoren zelf had bedacht. Soms brengen ze je ook eerst naar wat je NODIG hebt, om uiteindelijk te krijgen wat je WIL, in plaats van dat je direct krijgt van je wil.

Stap 8: Ontvang en geniet

Blijf stap 1 t/m 7 herhalen, ‘ontvang’ uiteindelijk jouw droom van het Universum en GENIET.

Hopelijk is de Law of Attraction weer een stukje helderder voor je op deze manier.

Mocht je hier nou meer over willen weten, beluister dan mijn podcast. Er staan inmiddels meerdere afleveringen online over de Law of Attraction. Ik deel hieronder even de meest populaire.

Podcast 1 = De do’s en dont’s van de Law of Attraction – Zo manifesteer je sneller wat je wél wil in plaats van niet

Klik op de link hieronder om de podcast te beluisteren. Hij duurt 49 minuten.

Podcast 2 = Dit zijn 4 onmisbare elementen om de Law of Attraction vóór je te laten werken in plaats van tegen je.

Klik op de link hieronder om de podcast te beluisteren. Hij duurt 31 minuten.

Law of Attraction coaching

Ik noem mezelf geen Law of Attraction coach, maar ik pas Law of Attraction coaching wel toe.

Zoals je in deze blog al merkt, concretiseer ik wat je moet doen om te bereiken wat je wil.

Zo deel ik in mijn gratis e-book 6 hele concrete stappen met je en 4 mindset geheimen om succesvol te worden (op je eigen manier) als ondernemer. Nieuwsgierig?

Deel blog:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Tip

Dit vind je misschien ook leuk: